Een woning kopen. Hoe werkt dat eigenlijk?

Dit is ‘m! Je hebt eindelijk jouw droomwoning gevonden. Na maanden van speuren op het internet en geduldig wachten, wil je jouw toekomstige nieuwbouwwoning kopen. Bij ons kan je deze woning 100% online kopen, via een makelaar of een combinatie van beiden. Maar, hoe werkt dat eigenlijk? Bekijk de videoserie over het kopen van een nieuwbouwwoning of scroll naar beneden op deze pagina om alle stappen van het proces na te lezen.

Een woning kopen. Hoe werkt dat eigenlijk?

Dit is ‘m! Je hebt eindelijk jouw droomwoning gevonden. Na maanden van speuren op het internet en geduldig wachten, wil je jouw toekomstige nieuwbouwwoning kopen. Maar, hoe werkt dat eigenlijk? Bekijk de videoserie over het kopen van een nieuwbouwwoning of scroll naar beneden op deze pagina om alle stappen van het proces na te lezen.

Gevonden!

Je hebt een project gevonden dat precies aansluit bij wat je zoekt. Wie weet heb je zelfs al een - of meerdere - favoriete woning(en). Om goed op de hoogte te blijven, meld je je via de footer of woningtype/bouwnummer meteen aan voor de projectnieuwsbrief en maak je vervolgens een persoonlijk account aan. Het is belangrijk om je account binnen 24 uur te bevestigen, anders wordt je interesse voor het project na 24 uur verwijderd. De bevestigingsmail kan ook in je spambox terecht zijn gekomen. Nu kun je aan de slag met al jouw woonwensen en ben je ook automatisch aangemeld voor de maandelijkse gebiedsnieuwsbrief. Handig want zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen in het gebied!

Woning toevoegen aan wensenlijst

De bouwnummers waar je interesse in hebt, bewaar je overzichtelijk in jouw wensenlijst. Een woning toevoegen aan jouw wensenlijst is heel gemakkelijk. Je klikt op het hartje of de button ‘Wensenlijst’. Vervolgens wordt de woning automatisch opgeslagen. Supersimpel!

Voorkeuren doorgeven

Als de verkoop is gestart kun je de door jou gewenste bouwnummers vanuit het woningoverzicht of de wenslijst in het winkelmandje plaatsen. Je kunt dan maximaal 5 voorkeuren doorgeven en je vindt alles overzichtelijk terug in jouw account. Een inschrijving is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. BPD behoudt zich het recht voor om dubbele inschrijvingen zonder nadere aankondiging te verwijderen. Per toekomstig huishouden wordt slechts 1 inschrijving geaccepteerd. Ben je aangemeld voor de projectnieuwsbrief? Dan ontvang je een reminder als het zover is!

Als er na de verkoopperiode nog bouwnummers vrij zijn, kun je direct een optie aanvragen voor een bepaald bouwnummer. Op werkdagen weet je binnen 24 uur of je de woning toegewezen hebt gekregen.

De toewijzing

Meer informatie over de toewijzingsprocedure vind je op de servicepagina 'Toewijzing'.

De toewijzing

Wij streven er natuurlijk naar zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Bij het toewijzingsproces volgen wij stapsgewijs een aantal opeenvolgende criteria. Dit gaat als volgt:

  1. Aantal kandidaten per bouwnummer
    Is er maar één kandidaat die een 1e voorkeur heeft doorgegeven voor een bepaald bouwnummer? Dan wordt de woning aan deze persoon toegewezen. Zijn er meer kandidaten met een 1e voorkeur voor een bouwnummer? Dan volgt een 2e beoordeling.

  2. Aanmeldduur
    Het moment waarop je je als belangstellende hebt ingeschreven voor de betreffende deelfase die in verkoop gaat, bepaalt de aanmeldduur. Als er één kandidaat met de langste aanmeldduur in dagen is, dan wordt de woning toegewezen aan deze persoon. Zijn er meerdere kandidaten met een 1e voorkeur voor een bepaald bouwnummer en is de aanmeldduur in dagen gelijk? Dan volgt een 3e beoordeling: de financiële check.

  3. Financiële check
    Wanneer er één kandidaat met de langste aanmeldduur en een financiële check is, dan wordt het bouwnummer toegewezen aan deze persoon. Zijn er meerdere kandidaten met dezelfde 1e voorkeur, dezelfde aanmeldduur in dagen en een financiële check? Dan volgt een 4e beoordeling.

    Let erop dat erin staat dat jij – bij het door jou opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor jouw gewenste woning kunt lenen of (deels) met eigen middelen betaalt. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing vernietigen wij deze informatie.

  4. Tijdstip van aanmelden
    Het tijdstip van aanmelden is de laatste beoordeling en wordt toegepast als het bouwnummer op basis van de eerste 3 beoordelingen niet kan worden toegewezen. De woning wordt uiteindelijk toegewezen aan de kandidaat die zich het vroegst op de dag heeft aangemeld. Let op: dit gaat dus om de aanmelding voor de betreffende (deel)fase die in verkoop gaat.

Soms zijn er nog woningen vrij nadat we alle 1e voorkeuren van kandidaten hebben bekeken. In dat geval lopen we weer stapsgewijs langs bovenstaande criteria, te beginnen met de 2e voorkeur, daarna de 3e voorkeur, enzovoort.

Wij streven naar een optimale bezetting van alle bouwnummers. Dat betekent ook dat als jij de enige bent met een voorkeur voor een bepaald bouwnummer, je dit bouwnummer automatisch krijgt toegewezen. Ook als dit niet jouw 1e voorkeur is. Heb je een financiële check gedaan? Dan gaat dit niet op en wijzen we een woning altijd toe op basis van bovenstaande criteria.

Is het toewijzingsproces je nog niet helemaal duidelijk. Bekijk dan onderstaande video. Hierin leggen we je stap voor stap uit hoe het proces precies in zijn werk gaat. 

De toewijzing

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Daarbij hanteren wij onderstaande procedure:

 

  1. Aantal kandidaten per bouwnummer
    Is er 1 kandidaat voor een bouwnummer, dan wordt de woning aan die persoon toegewezen.

  2. Loting bij notaris
    Als er meerdere kandidaten zijn voor een bepaald bouwnummer gaan wij voor dit bouwnummer over tot loting bij de notaris. Kandidaten die niet als optant ingeloot worden op een bouwnummer, worden ingeloot als reservekandidaat voor dit bouwnummer. Als iemand afziet van de optie, dan wijzen we opnieuw toe aan de resterende kandidaten met een eerste voorkeur voor dat betreffende bouwnummer. Als je de eerstvolgende kandidaat bent, nemen wij contact met je op.

    Wij streven naar een optimale bezetting van alle bouwnummers. Dat betekent dat - als jij de enige bent met een voorkeur voor een bepaald bouwnummer - dat bouwnummer aan jou wordt toegewezen, ook als dit niet je eerste voorkeur is.

De toewijzing

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten en hanteren wij onderstaande opeenvolgende criteria:

  1. Aantal kandidaten per bouwnummer
    Is er 1 kandidaat voor een bouwnummer, dan wordt de woning aan die persoon toegewezen. Zijn er meerdere kandidaten op dat bouwnummer, dan volgt een 2e beoordeling.
  2. Financiële check en inschrijfduur óf loting op bouwnummer
    Als er meerdere kandidaten zijn voor een bepaald bouwnummer is 1 van de volgende 2 toewijzingsprocedures mogelijk.

Financiële check en inschrijfduur
Bij meerdere kandidaten op 1 bouwnummer, kijken we of een kandidaat een financiële check heeft gedaan. Daarmee laat je aan ons zien dat jij de woning kunt financieren of betaalt met eigen middelen. Nadat de verkoop is gestart kun je ons dit laten weten door een gewaarmerkte brief van je hypotheekverstrekker of financieel adviseur te uploaden in je persoonlijke account. Deze upload mogelijkheid is beschikbaar, zodra de verkoop is gestart en jij je voorkeuren doorgeeft.

Let erop dat erin staat dat jij – bij het door jou opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor jouw gewenste woning kunt lenen of (deels) met eigen middelen betaalt. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing vernietigen wij deze informatie.

Als er meerdere kandidaten zijn voor een bepaald bouwnummer én ze allemaal de financiële check hebben doorlopen, kijken we tenslotte naar het moment van aanmelden als belangstellende voor het betreffende project. De woning wordt uiteindelijk toegewezen aan degene die het langst staat aangemeld voor die betreffende fase.

Óf

Loting op bouwnummer
We gaan voor het bouwnummer waar meerdere kandidaten voor zijn, over tot loting bij de notaris. Kandidaten die niet als optant ingeloot worden op een bouwnummer, worden ingeloot als reservekandidaat voor dit bouwnummer. Bij deze vorm van toewijzing, wordt er niet gevraagd om een financiële check.

Op dit moment is nog niet bekend welke toewijzingsprocedure op dit project van toepassing is.

Wij streven naar een optimale bezetting van alle bouwnummers. Dat betekent dat - als jij de enige bent met een voorkeur voor een bepaald bouwnummer - dat bouwnummer aan jou wordt toegewezen, ook als dit niet je eerste voorkeur is. In het geval dat er sprake is van toewijzing op basis van inschrijfduur geldt dat niet voor inschrijvers die een financiële check hebben gedaan. Die krijgen te allen tijde het eerste vrije bouwnummer van hun hoogste voorkeur toegewezen.

De toewijzing

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Hierbij geldt dat kandidaten die een financiële check hebben geüpload voorrang krijgen boven kandidaten zonder financiële check. De procedure is als volgt:

  • Aantal kandidaten per bouwnummer
    Is er maar één kandidaat die een 1e voorkeur heeft doorgegeven voor een bepaald bouwnummer? Dan wordt de woning aan deze persoon toegewezen. Zijn er meer kandidaten met een 1e voorkeur voor een bouwnummer? Dan volgt een loting.

  • Loting bij notaris
    Als er meerdere kandidaten zijn voor een bepaald bouwnummer gaan wij voor dit bouwnummer over tot loting bij de notaris.

    Wanneer er één kandidaat met een financiële check is, dan wordt het bouwnummer toegewezen aan deze persoon. Zijn er meerdere kandidaten met dezelfde 1e voorkeur en een financiële check? Dan wordt er gekeken naar het lotingsnummer. De kandidaat met het laagste (en dus beste) lotingsnummer krijgt de woning toegewezen.


    Kandidaten die niet als optant ingeloot worden op een bouwnummer, worden ingeloot als reserve kandidaat voor dit bouwnummer. Als iemand afziet van de optie, dan wijzen we opnieuw toe aan de resterende kandidaten met een eerste voorkeur voor dat betreffende bouwnummer. Hiervoor geldt dat we eerst toewijzen op volgorde van lotingsnummer aan kandidaten met een financiële check. Daarna vindt toewijzing plaatst aan kandidaten zonder financiële check. Ook dit gebeurt op volgorde van lotingsnummer. Als je de eerstvolgende kandidaat bent, nemen wij contact met je op.

    Financiële check

    Let erop dat erin staat dat jij – bij het door jou opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor jouw gewenste woning kunt lenen of (deels) met eigen middelen betaalt. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing vernietigen wij deze informatie. Voor meer informatie bekijk de pagina financiële check.

    Wij streven naar een optimale bezetting van alle bouwnummers. Dat betekent dat - als jij de enige bent met een voorkeur voor een bepaald bouwnummer - dat bouwnummer aan jou wordt toegewezen, ook als dit niet je eerste voorkeur is.

    Soms zijn er nog woningen vrij nadat we alle 1e voorkeuren van kandidaten hebben bekeken. In dat geval lopen we weer stapsgewijs langs bovenstaande criteria, te beginnen met de 2e voorkeur, daarna de 3e voorkeur, enzovoort.

Voorkeursrecht medewerkers BPD

Medewerkers van BPD genieten een voorkeursrecht bij de aankoop van een nieuwbouwwoning van BPD. Deze voorkeursregeling voor medewerkers geldt voor maximaal 5% van de huizen binnen een project of fase. Tevens moeten medewerkers aan een aantal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor de voorkeursregeling, onder andere vast dienstverband – van minimaal 1 jaar – bij BPD en zelfbewoningsverplichting van tenminste 5 jaar na oplevering. Bovendien moet de interesse kenbaar zijn gemaakt vóórdat de bouwnummers online gepubliceerd worden.

De woningen die voor BPD-medewerkers gereserveerd zijn, worden in eerste instantie niet getoond in het woningaanbod. Na sluiting van de inschrijving worden deze bouwnummers geactiveerd en onder optie geplaatst voor de BPD medewerker. Wanneer je belangstelling hebt in een gereserveerd bouwnummer, kun je na sluiting nog wel inschrijven als reservekandidaat. Vanwege transparantie en zorgvuldigheid kan er ná de start verkoop geen beroep meer worden gedaan op de voorkeursregeling. Je mag er dus vanuit gaan dat de woningen waarop je kunt inschrijven bij start verkoop, ook daadwerkelijk beschikbaar zijn.

De toewijzing

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten en hanteren wij onderstaande opeenvolgende criteria:

  1. Aantal kandidaten per bouwnummer
    Is er 1 kandidaat voor een bouwnummer, dan wordt de woning aan die persoon toegewezen. Zijn er meerdere kandidaten op dat bouwnummer, dan volgt een 2e beoordeling.

  2. Financiële check
    Bij meerdere kandidaten op 1 bouwnummer, kijken we of een kandidaat een financiële check heeft gedaan. Daarmee laat je aan ons zien dat jij de woning kunt financieren of betaalt met eigen middelen. Nadat de verkoop is gestart kun je ons dit laten weten door een brief van je hypotheekverstrekker of financieel adviseur te uploaden in jouw persoonlijke account. Deze upload mogelijkheid is beschikbaar, zodra de verkoop is gestart en jij je voorkeuren doorgeeft.

    Let erop dat erin staat dat jij – bij het door jou opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor jouw gewenste woning kunt lenen of (deels) met eigen middelen betaalt. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing vernietigen wij deze informatie.

  3. Aanmeldduur
    Als er meerdere kandidaten zijn voor een bepaald bouwnummer én ze allemaal de financiële check hebben doorlopen, kijken we tenslotte naar het moment van aanmelden als belangstellende. Dat is het moment waarop je je als klant hebt ingeschreven voor de betreffende deelfase die in verkoop gaat. Als je je al eens hebt ingeschreven voor een eerdere fase, vragen wij je opnieuw aan te melden. Let op: het gaat dus niet om de inschrijving bij start verkoop. Je kunt tijdens de verkoopperiode rustig de tijd nemen om je voorkeuren (maximaal 5) door te geven. De woning wordt uiteindelijk toegewezen aan degene die het langst staat aangemeld.

Wij streven naar een optimale bezetting van alle bouwnummers. Dat betekent dat - als jij de enige bent met een voorkeur voor een bepaald bouwnummer - dat bouwnummer aan jou wordt toegewezen. Ook als dit niet je eerste voorkeur is. Dat geldt niet voor inschrijvers die een financiële check hebben gedaan. Die krijgen te allen tijde het eerste vrije bouwnummer van hun hoogste voorkeur toegewezen.

De toewijzing

Wanneer je geregistreerd staat in het gemeentelijke registratiesysteem voor nieuwbouw koopwoningen in Westland krijg je voorrang bij de toewijzing. Je kunt je registreren op de website van Gemeente Westland. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer kans je maakt om in aanmerking te komen voor een woning. Let op! Wanneer je inschrijft voor een woning op de projectwebsite van BPD, dan dient de hoofdinschrijver gelijk te zijn aan de inschrijving in het gemeentelijke woningzoekende bestand.

Wij streven er natuurlijk naar zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Bij het toewijzingsproces volgen wij stapsgewijs een aantal opeenvolgende criteria. Dit gaat als volgt:

1. Rangvolgordelijst geregistreerde Gemeente Westland
Als er één kandidaat is met een registratienummer van de Gemeente Westland, dan wordt de woning toegewezen aan deze persoon. Zijn er meerdere kandidaten met een 1e voorkeur voor een bepaald bouwnummer en een registratienummer dan bepaalt de rangvolgordelijst welke kandidaat de woning toegewezen krijgt? Zijn er geen kandidaten met een registratienummer dan volgt er een 2e beoordeling.

De rangvolgorde lijst van de gemeente Westland wordt alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing vernietigen wij deze informatie.

2. Kandidaten zonder registratienummer i.c.m. aanmeldduur
Het moment waarop je je als belangstellende hebt ingeschreven voor de betreffende deelfase die in verkoop gaat, bepaalt de aanmeldduur. Als er één kandidaat met de langste aanmeldduur in dagen is, dan wordt de woning toegewezen aan deze persoon. Zijn er meerdere kandidaten met een 1e voorkeur voor een bepaald bouwnummer en is de aanmeldduur in dagen gelijk? Dan volgt een 3e beoordeling: de financiële check.


3. Kandidaten zonder registratienummer i.c.m. aanmeldduur & financiële check
Wanneer er één kandidaat met de langste aanmeldduur en een financiële check is, dan wordt het bouwnummer toegewezen aan deze persoon. Zijn er meerdere kandidaten met dezelfde 1e voorkeur, dezelfde aanmeldduur in dagen en een financiële check? Dan volgt een 4e beoordeling.

Let erop dat erin staat dat jij – bij het door jou opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor jouw gewenste woning kunt lenen of (deels) met eigen middelen betaalt. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing vernietigen wij deze informatie.

4. Tijdstip van aanmelden
Het tijdstip van aanmelden is de laatste beoordeling en wordt toegepast als het bouwnummer op basis van de eerste 3 beoordelingen niet kan worden toegewezen. De woning wordt uiteindelijk toegewezen aan de kandidaat die zich het vroegst op de dag heeft aangemeld. Let op: dit gaat dus om de aanmelding voor de betreffende (deel)fase die in verkoop gaat.
Soms zijn er nog woningen vrij nadat we alle 1e voorkeuren van kandidaten hebben bekeken. In dat geval lopen we weer stapsgewijs langs bovenstaande criteria, te beginnen met de 2e voorkeur, daarna de 3e voorkeur, enzovoort.

Wij streven naar een optimale bezetting van alle bouwnummers. Dat betekent ook dat als jij de enige bent met een voorkeur voor een bepaald bouwnummer, je dit bouwnummer automatisch krijgt toegewezen. Ook als dit niet jouw 1e voorkeur is. Heb je een financiële check gedaan? Dan gaat dit niet op en wijzen we een woning altijd toe op basis van bovenstaande criteria.

Optie

Na de toewijzing krijg je via e-mail een bericht of er een woning aan jou is toegewezen. Welke woning dat is, zie je in jouw account. Je hebt een optie op die woning. Heb je helaas geen woning toegewezen gekregen dan ben je reservekandidaat. Ook dat zie je in jouw account.

Wel een woning

Gefeliciteerd! In jouw account zie je welke woning aan jou is toegewezen. Je hebt een optie op die woning en wij nemen contact met je op om alles door te nemen. Je hebt nu een week de tijd om te beslissen of je of je ‘m wilt kopen. Tijdens deze periode kun je vragen stellen aan ons of de makelaar om een weloverwogen beslissing te nemen. Die vragen kun je online stellen of tijdens een fysieke afspraak. Ben je al direct zeker van je zaak, dan maak je een tekenafspraak met de makelaar. Wil je er toch vanaf zien dan is dat kosteloos en zonder verplichtingen. Let op: Als je een optie afwijst, dan sta je automatisch onderaan de reservelijst voor eventuele andere bouwnummers waar je je voor hebt opgegeven.

Geen woning

Helaas, er waren meer kandidaten dan woningen waardoor je geen woning toegewezen hebt gekregen. In jouw account zie je dat je reservekandidaat bent op jouw voorkeurswoning(en) en je krijgt via e-mail hierover bericht. Maar jouw kans is nog niet helemaal verkeken. Als iemand afziet van de optie, dan wijzen we opnieuw toe aan de resterende kandidaten met een eerste voorkeur voor dat betreffende bouwnummer. Wij nemen dan contact met je op. Wij geven geen informatie over hoeveel reservekandidaten er zijn en op welke plek je op de reservelijst staat.

Optie

Na de toewijzing krijg je via e-mail een bericht of er een woning aan jou is toegewezen. Welke woning dat is, zie je in jouw account. Je hebt een optie op die woning. Heb je helaas geen woning toegewezen gekregen dan ben je reservekandidaat. Ook dat zie je in jouw account.

Wel een woning

Gefeliciteerd! Je hebt een woning toegewezen gekregen! In jouw account bevestig je binnen 48 uur de optie. Daarna bepaal je zelf hoe je het aankoopproces wil doorlopen. Dat kan via de makelaar, volledig online of een combinatie van beide. Jouw keuze! Wil je er toch vanaf zien? Dan annuleer je de optie. Ook dat doe je via jouw account. Dat is kosteloos en zonder verplichtingen. Let op: Als je een optie afwijst, dan sta je automatisch onderaan de reservelijst voor eventuele andere bouwnummers waar je je voor hebt opgegeven.

Geen woning

Helaas, er waren meer kandidaten dan woningen waardoor je geen huis toegewezen hebt gekregen. In jouw account zie je dat je reservekandidaat bent op jouw voorkeurswoning(en) en je krijgt hiervan bericht. Als iemand afziet van de optie, dan wijzen we opnieuw toe aan de resterende kandidaten met een eerste voorkeur voor dat betreffende bouwnummer. Wij nemen dan contact met je op. Wij geven geen informatie over hoeveel reservekandidaten er zijn en op welke plek je op de reservelijst staat.

Contract digitaal tekenen

Je bent nu weer een stapje dichter bij de aankoop van jouw nieuwe woning. Je tekent twee contracten; één voor de grond die je van BPD koopt en één voor de woning die de aannemer voor je gaat bouwen. Deze contracten teken je digitaal. Dat kan bij de makelaar of gewoon thuis op de bank. Het is in je account altijd mogelijk deze keuze tussentijds aan te passen.

Om de contracten te ondertekenen ontvangt je een e-mail met een link naar de te ondertekenen overeenkomsten. Koop je samen met je partner dan krijgen jullie allebei separaat een e-mail. Je kunt het contract tekenen via de smartphone, tablet of PC. Dan volgen een aantal stappen. Allereerst identificeer je jezelf via iDIN en log je in bij je bank. Teken je bij de makelaar? Vergeet dan niet het verificatiemiddel van je bank (indien van toepassing) zelf mee te nemen. Je plaatst je naam en handtekening met de muis op PC en op tablet en mobiel met je vinger. Als alle partijen hebben getekend, vind je de contracten en de transactiebon terug in jouw account bij je Persoonlijke documenten.

Belangrijk!

Vul al je gegevens zo volledig mogelijk in in je persoonlijke account. Deze gegevens komen exact zo op de contracten te staan!

Digitaal met de makelaar

Ben je helemaal zeker dat je het huis wilt kopen, dan maak je een tekenafspraak met de makelaar. Er zijn 2 overeenkomsten die je eerst samen met de makelaar online doorneemt. Eén voor de grond en één voor de bouw van het huis. Zodra al je eventuele vragen door de makelaar zijn beantwoord, zet je je digitale handtekening. Dat doe je door jezelf via iDIN te identificeren en in te loggen bij je bank. Vergeet niet dit verificatiemiddel van je bank mee te nemen naar de makelaar. Je plaatst je naam en handtekening met de muis op PC en op tablet en mobiel met je vinger. De stap naar de volgende fase is gezet!

Thuis op de bank

Heb je na het bevestigen van de optie gekozen voor volledig online kopen? Dan doorloop je vervolgens nog enkele stappen die ervoor zorgen dat de online overeenkomsten op worden gemaakt. Stappen doorlopen? Dan staan de overeenkomsten binnen enkele werkdagen voor je klaar in je account inclusief de handtekening van BPD. Daarop plaats je vervolgens ook je eigen digitale handtekening. Identificeer jezelf via iDIN en log in bij je bank. Je plaatst je naam en handtekening met de muis op PC en op tablet en mobiel met je vinger. Op naar de volgende fase!

Na het plaatsen van jouw digitale handtekening in deze documenten, vind je de volledig ondertekende contracten ook weer terug in je persoonlijke account. Daar tref je tevens een transactiebon. Meer informatie over digitaal ondertekenen lees je bij de veel gestelde vragen en in jouw account.

Jouw woning!

Daarmee is jouw droomwoning dan écht jouw eigen woning! De bouw start op het moment dat minimaal 70% van alle woningen in het project is verkocht. Én als aan alle andere opschortende en ontbindende voorwaarden uit de koop- en aannemingsovereenkomst is voldaan. Hierover ontvang je van ons dan uiteraard een bericht.

Vanaf dat moment loopt het contact over de bouw van jouw woning hoofdzakelijk via de aannemer. De aannemer is dan jouw vaste aanspreekpunt. Samen met de aannemer maak je ook afspraken over het meer- en minderwerk en andere wensen over jouw woning. Via e-mail houden we je op de hoogte over de andere ontwikkelingen in jouw nieuwe buurt.